Lupa
Obsah Obsah
Portál

Aliance křesťanských festivalů prosí o modlitbu

Datum publikace13. 3. 2012, 16.03
TiskTisk

Aliance křesťanských festivalů, která sdružuje organizátory křesťanských festivalů v celé České republice, vyzývá všechny věřící k modlitbě za zdar a smysluplnost křesťanských hudebních akcí v tomto roce. Biskup ostravsko-opavské diecéze František Václav Lobkowicz tuto aktivitu podpořil a vyzval duchovní správce, aby se ke společné modlitbě připojili v neděli 25. března 2012  při přímluvách.  

Ostrava: Výzva ke společné modlitbě je první velkou aktivitou Aliance křesťanských festivalů od jejího vzniku v roce 2010. „Jsme přesvědčeni o tom, že naše české festivaly  tuto modlitbu potřebují jak z existenčních důvodů, tak z důvodů dosažení cílů, které si stanovily. Potřebují ji podle nás i jejich návštěvníci, kteří přicházejí na tyto akce nejen z důvodu zábavy ve společnosti, ale často i z důvodu hledání,“ uvedl k prosbě o modlitbu místopředseda Aliance křesťanských festivalů Radovan Výsmek ze Zlína, který na podzim organizuje „Festlival pod věží“.

Hudební pódia se během festivalů pořádaných křesťany stávají místem, odkud muzikanti svými písněmi i slovy svědčí o své víře a vztahu k Bohu. „Většina našich členů si klade jako nejdůležitější důvod pořádání své akce evangelizaci nebo podporu mladých ve vytrvání ve víře, což je i další důvod, proč jsme přesvědčeni o tom, že by se za cíle křesťanských festivalů mohli modlit i lidé, kteří třeba na takové akce nikdy nepůjdou,“ dodává předseda Aliance křesťanských festivalů Michal Hrdlička, který patří k týmu organizátorů „Festivalu za zdí“ v obci Horní Branná.

Ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz aktivitu organizátorů festivalu přivítal a podpořil. Obrátil se proto na duchovní správce farností, aby v neděli 25. 3. 2012 zařadili do přímluv následující prosbu:

Pane Ježíši, prosíme tě o lásku, moudrost a sílu pro pořadatele křesťanských festivalů, prosíme tě také o to, aby se jejich snaha odrazila v srdcích, myslích a činech účastníků a přerostla do pevné křesťanské víry, jejímž středem je tvá oběť na kříži a dar vykoupení.“

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou