Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Autobusové neštěstí - papež vyjádřil účast truchlícím

Datum publikace16. 3. 2012, 12.10
TiskTisk

Minutou ticha dnes v 11.00 hodin v Belgii uctili památku 28 obětí autobusového neštěstí. Po ní se v celé zemi na několik minut rozezněly všechny zvony. Na pátek 16. března 2012 je v této zemi vyhlášen státní smutek, bohoslužba za oběti bude sloužena v chrámu sv. Lamberta ve městě Beersel nedaleko Bruselu.

Brusel: Bohoslužby za oběti dopravního neštěstí, ke kterému došlo v úterý večer v dálničním tunelu ve Švýcarsku, se v Belgii konají již od středečního večera. Bruselský arcibiskup André-Joseph Leónard první mši svatou zahájil zapálením 28 svíček. Za dvaadvacet dětí, vracejících se z lyžařského výcviku, a  šest dospělých, kteří při nehodě zemřeli. Zhruba polovina obětí byli žáci katolické koleje sv. Lamberta z předměstí Löwenu. Do starobylého kostela Svatého Petra v tomto městě přišlo v den oznámení neštěstí na bohoslužbu několik tisíc lidí. Apoštolský nuncius arcibiskup Giacinto Berloco při té příležitosti přečetl poselství Svatého otce. Papež zdůraznil, že se připojuje ke smutku rodičů, příbuzných a spolužáků obětí a s lidmi v chrámu se spojuje v modlitbě.

I čeští a moravští biskupové se modlí za oběti tohoto dopravního neštěstí a jejich rodiny a vyzývají všechny, aby se k modlitbám připojili.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou