Lupa
Obsah Obsah
Portál

Konference o rodinné politice v Senátu Parlamentu ČR

Datum publikace16. 3. 2012, 15.50
TiskTisk

V úterý 20. března 2012 od 10 hodin se v Jednacím sále Senátu Parlamentu ČR uskuteční XI. ročník mezinárodních konferencí o rodinné politice, které se věnují aktuálnímu pohledu na úkoly rodinné politiky, jejíž postavení ve vnímání veřejnosti stále ještě není zcela vymezeno. Letošním tématem je rodinná politika a faktory ovlivňující autonomní chování rodiny při naplňování jejích společensky nezastupitelných funkcí.

Brno/Praha: V současné době se, nejen v souvislosti s důchodovou reformou a prodlužováním důchodového věku, hovoří o demografické krizi. Probíhá diskuse o účinných opatřeních, která by pomohla tuto krizi zmírnit a současně umožnila snižování sociálních výdajů.

Jedním z konceptů řešení je posilování autonomie rodiny. Letošní konference se zaměří na podmínky, které rodině nabízí současná společnost k tomu, aby autonomní chování mohla naplňovat.

Konferenci zahájí 1. místopředseda Senátu MUDr. Přemysl Sobotka a předsedkyně VZSP Ing. Arch. Daniela Filipiová. S referáty vystoupí osobnosti zabývající se daným tématem z pohledu právního, sociologického, psychologického i ekonomického – Senta Radvanová, Jana Chaloupková, Eva Labusová, Otakar Hampl, Pavel Rusý a Gregor Hochreiter z Rakouska.

Pořadatelem konference je Národní centrum pro rodinu České biskupské konference a Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ve spolupráci s Konrad-Adenauer-Stiftung a dalšími zahraničními partnery.

 Program je ke stažení na www.rodiny.cz.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou