Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mnoho charitních zařízení stále žije v nejistotě

Datum publikace16. 3. 2012, 15.01
TiskTisk

Účastníci tiskové konference 15. března 2012 a autoři výzvy ministerstvu práce a sociálních věcí se shodli o nutnosti dalšího jednání o způsobu financování sociálních služeb neziskových organizací. Neradostná situace související s finančním výpadkem ve státním rozpočtu pro tuto oblast se týká i některých charitních zařízení.

Praha: Za současné situace, kdy dotace z ministerstva poklesly o půl miliardy Kč, je ohroženo např. fungování některých azylových domů či sociálně-terapeutických dílen Charit v různých částech ČR.

Na konci ledna zveřejnilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR výsledky dotačního řízení na poskytování sociálních služeb v roce 2012, ze kterých je patrné, že pokud se nepodaří najít řešení, může dojít k zániku témeř dvou stovek služeb a omezením u služeb zbývajících.

Podrobnější informace a zprávy o aktuálním dění v této oblasti naleznete na ZDE.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou