Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sombrero a krokodýl – průvodci papeže Latinskou Amerikou

Datum publikace16. 3. 2012, 12.45
TiskTisk

V Mexiku a na Kubě vrcholí přípravy na návštěvu papeže Benedikta XVI. Připravují se i dary. Jedním z nich bude tradiční mexické sombrero, speciálně zhotovené módní návrhářkou. Na Kubě se Svatý otec chystá vypustit do volné přírody mladého krokodýla kubánského, kterého sám dostal jako dar římské zoo. 

Vatikán: Při návštěvě Mexika může Svatý otec bílé solideo vyměnit za klobouk se širokou krempou, tradiční sombrero, které pro něj vytvořila módní návrhářka. Známá mexická návrhářka Maria de la Luz Yepez Torres zhotovila klobouk bílé barvy, se zlatými výšivkami. Kromě papežského znaku je na klobouku vyšito i jméno: Benedicto XVI. Ozdobný klobouk pochází ze světové metropole sombrer, San Franciska del Rincon ve spolkovém státě Guanajuato, které papež navštíví během své čtyřdenní návštěvy Mexika.

Na Kubu pak Benedikt XVI. poletí v neobvyklé společnosti. Cestovat s ním bude mladý kubánský krokodýl. Ten mu byl věnován v lednu při audienci vedení římské zoo, která slavila sto let od svého založení. Obrázky Benedikta XVI. s tehdy třiceticentimetrovým krokodýlem obletěly svět. Krokodýl kubánský je světovými organizacemi na ochranu přírody považován za vysoce ohrožený druh.  Během své návštěvy hodlá papež krokodýla vypustit zpět do volné přírody. Od tohoto symbolického gesta si ochránci přírody slibují zvýšení zájmu o program ochrany těchto zvířat.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou