Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ve Vatikánu se vyšetřuje únik důvěrných dokumentů

Datum publikace19. 3. 2012, 11.45
TiskTisk

Benedikt XVI. ustanovil komisi, která se bude zabývat únikem důvěrných dokumentů z Vatikánu. Vyšetřování bude probíhat ve všech institucích Svatého stolce, uvedl arcibiskup Angelo Becciu, substitut státního sekretariátu, odkud se v posledních měsících záhadnými cestami dostaly do médií některé dokumenty přísně důvěrného charakteru.

Vatikán: Zástupce kardinála Bertoneho se k záležitosti vyjádřil pro deník Osservatore Romano. Rozhovor s ním vedl osobně šéfredaktor deníku, prof. Giovanni Maria Vian. „Benedikta XVI. rmoutí únik důvěrné dokumentace. Jeho každodenní optimismus a vytrvalost je nicméně pro nás všechny povzbuzením,“ řekl arcibiskup Becciu. Vatikánský představitel nešetří ostrými přívlastky na adresu viníků. Obviňuje je z podlosti a neloajálnosti. Jedině tak lze totiž nazvat zveřejnění dokumentů, jejichž důvěrný charakter se zavázali zachovávat, řekl představitel vatikánského státního sekretariátu pro Osservatore Romano.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou