Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka zaslal blahopřání prezidentu Gauckovi

Datum publikace21. 3. 2012, 12.39
TiskTisk

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka, předseda České biskupské konference  zaslal blahopřání nově zvolenému prezidentu Spolkové republiky Německo Joachimu Gauckovi.

Vaše Excelence, vážený pane prezidente,

dovolte mi, abych se i já připojil do řady těch, kteří Vám chtějí poblahopřát ke zvolení prezidentem Spolkové republiky Německo. Toto mé přání prosím nevnímejte pouze jako oficiální formalitu ale jako výraz toho, co skutečně cítím.

Těší mne, že právě Vy se stáváte novým německým prezidentem. Máme totiž jistě mnoho společných zkušeností s odporem proti komunistickému režimu, bojem za svobodu a lidská práva. Fakt, že jste evangelickým duchovním, způsobuje, že cítím s Vámi jistou spřízněnost.

Z hlediska historie vzniku církevní správy katolická církev v Německu a České republice jsou jako matka a dcera. Tato matka nám v minulosti a také v době nedávné velmi účinně pomáhala. Mnohokrát a při různých příležitostech jsem, vážený pane prezidente, slyšel různé představitele vyjádřit přesvědčení, že vztahy ČR a Spolkové republiky Německo jsou nejlepší, jaké v historii kdy byly, a naději, že za Vašeho prezidentství se jistě tento trend ještě jedině prohloubí.

Dovoluji si Vám, Excelence, ze srdce popřát k výkonu vašeho úřadu vše potřebné: pevné zdraví, dobré spolupracovníky, potěšení ze smysluplné služby vlastní zemi a hlavně Boží požehnání.

V úctě

kardinál Dominik Duka OP

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou