Lupa
Obsah Obsah
Portál

Svatý Otec odletěl na svou 23. zahraniční cestu do Mexika

Datum publikace23. 3. 2012, 10.50
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. se dnes 23. března 2012 vydal na svou 23. zahraniční apoštolskou cestu do Mexika a na Kubu. V 9.30 hodin začal čtrnáctihodinový let se společností Alitalia z římského letiště Fiumicino do mexického města Silao. Náročnou cestu, vzhledem k faktu, že Svatý Otec za nedlouho oslaví 85. narozeniny, do španělsky mluvící části amerického kontinentu, podniká papež poprvé.

Řím:  V 16.30 hodin místního času (23.30 našeho) se plánuje slavnostní uvítání na letišti Guanajuato. Odtud se Svatý Otec vydá na třicetikilometrovou jízdu papamobilem do centra města León, které je se svým 1,5 milionem obyvatel sedmým největším městem Mexika. Další oficiální program se plánuje na sobotu 24. března.
Mexiko v poslední době zasáhlo zemětřesení, místy až o síle 7,4 stupňů Richterovy stupnice. „Silné zemětřesení, které v minulých dnech zasáhlo Mexiko, neovlivní průběh papežské návštěvy,“ ohlásil tiskový mluvčí arcidiecéze León, P. Jorge Raul Villegas. Jak řekl, region, který bude papeže hostit, patří k seizmicky nejbezpečnějšímu pásmu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou