Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež varoval Mexičany před zvykovou vírou

Datum publikace25. 3. 2012, 23.13
TiskTisk

Na půl milionu lidí navštívilo nedělní mši svatou, kterou v leónském parku Bicenterio sloužil Svatý otec Benedikt XVI.

León: Bohoslužby, která byla jedním z vrcholů papežovy návštěvy Mexika, se spolu s Benediktem XVI. zúčastnilo na tři tisíce kněží a dvaadvacet předsedů biskupských konferencí z celé Latinské Ameriky. Ve své homilii Svatý otec mimo jiné zdůraznil potřebu obnovit a oživit život z evangelia. Ten sice zapustil v zemích Latinské Ameriky hluboké kořeny, může mu však hrozit jistá únava. „Kontinentální mise, která probíhá od diecéze k diecézi na tomto kontinentu, má za cíl rozšířit … mezi všemi křesťany…, aby odolali pokušením povrchní a zvykové víry, která je někdy zlomkovitá a nedůsledná. Také tady je třeba překonat únavu víry a znovu si osvojit radost z křesťanské existence,“ uvedl papež, podle něhož se teprve z této radosti rodí energie sloužit Kristu i v tíživých situacích lidského utrpení a dávat se Mu k dispozici.

Na závěr bohoslužby se ještě Svatý otec pomodlil s přítomnými modlitbu Anděl Páně. Bezprostředně předtím odevzdal lid Latinské Ameriky do péče Panny Marie Guadalupské: „V těchto chvílích, kdy jsou mnohé rodiny rozděleny a nuceny k emigraci, mnozí trpí chudobou, korupcí, domácím násilím, obchodem s narkotiky, krizí hodnot či kriminalitou, obraťme se k Marii a hledejme u ní útěchu, sílu a naději. Matka pravého Boha nás vybízí, abychom s vírou a láskou setrvali v jejím stínu, a tak překonali každé zlo a vytvářeli spravedlivější a solidárnější společnost.“

Nedělní program zakončí Benedikt XVI. nešporami s biskupy Mexika a Latinské Ameriky v katedrále „Catedral de Nuestra Seňora de la Luz“.

 

Texty papežových promluv naleznete v příloze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou