Lupa
Obsah Obsah
Portál

Do veřejného čtení Bible se v Plzni zapojí i židovská obec

Datum publikace27. 3. 2012, 14.02
TiskTisk

Veřejné čtení Bible uspořádala na Velikonoce do prostor Vědecké knihovny (U Branky) v Plzni místní ekumena. Akce se uskuteční na Velký pátek 6. dubna od 12. do 24. hodin.

Plzeň: Největší novinkou letošního veřejného čtení Bible je skutečnost, že se do něj zapojí také plzeňská židovská obec. Chybět nebude ani řada známých osobností, mezi nimi například současný primátor Plzně Martin Baxa či jeho předchůdci Zdeněk Mraček a Zdeněk Prosek. Velkopáteční čtení pak zahájí ve 12. 00 hodin plzeňský biskup František Radkovský. 'Číst se letos bude opět z překladu „Slovo na cestu“, které mluví k posluchači současným a velmi srozumitelným jazykem. Tento překlad Bible, stejně jako i jiné, bude možné na místě zakoupit,' říká jeden z organizátorů akce Radomír Škaloud, podle něhož bude pro návštěvníky připravena také expozice různých výtisků Bible. Do čtení se může zapojit každý, kdo přijde k Brance na Velký pátek 6.4. mezi 12. a 24. hodinou. Přihlásit předem se můžete na ZDE..

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou