Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 13/2012

Datum publikace27. 3. 2012, 17.47
TiskTisk

Poutník naděje oslnil Mexiko – právě tam zahájil papež svou další apoštolskou cestu. Mexická návštěva zůstala tak trochu v mediálním stínu cesty Benedikta XVI. na komunistickou Kubu. KT však věnuje pozornost i této části papežovy pouti za katolíky v této části světa. Informuje o tom zahraniční zpravodajství.

Domácí rubrika si všímá tradičního Pochodu pro život, rozšíření poutní stezky ze Svatého Kopečka přes Svatý Hostýn a Velehrad až na Svatého Antonínka. Stranou zájmu nezůstává ani svatohostýnské jubileum, které připomene speciální poštovní známka.

Téma je tentokrát věnováno 420. výročí narození Jana Amose Komenského. Zatímco pro evangelíky se učitel národů stal prakticky největším Čechem vůbec, katolíci si k němu dlouho hledali cestu.

Habemus papam – do českých kin míří o Velikonocích italský film „Máme papeže“, který nabízí vlídný pohled na jedno lidské drama. Noviny uzavírá rozhovor s P. Josefem Prokešem. O africké zkušenosti, horolezectví a otevřených debatách o víře hovoříme se spirituálem Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích.

Uvnitř listu čtenáři dále naleznou TV a rozhlasový program. Letnímu setkání, při němž se má do Žďáru nad Sázavou vypravit přes šest tisíc mladých lidí, se věnuje speciální příloha KT. Kromě praktických informací o setkání nabízí i zážitky a postřehy mladých lidí, kteří na podobných setkáních v minulých letech prožili výjimečné chvíle. Ty pak radikálně ovlivnily další roky jejich života.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou