Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

U Dominikánů se bude diskutovat o kontroverzních tématech

Datum publikace3. 4. 2012, 16.43
TiskTisk

Kontroverzním tématům týkajících se inkvizice či počátků lidského života jsou věnovány dva diskusní večery, které v průběhu dubna uspořádali ve svém klášteře u svatého Jiljí pražští Dominikáni.

Praha: Nad problematikou inkvizice se ve středu 11. 4. 2012 od 19.30 přijde společně s historikem Kamilem Činátlem a politologem Michalem Mazelem zamyslet i pražský arcibiskup Dominik Duka. Diskutovat se bude nad takovými otázkami, jako např. zda sílící extremismus neopravňuje ke vzniku „myšlenkové inkvizice“, nebo zda církev rezignací na inkvizici současně nerezignovala i na obranu víry samotné. Debata navazuje na poslední číslo revue Salve (4/2011), které se právě této otázce věnuje.

Druhou dubnovou diskusi na téma Člověk před narozením a lidská osoba povede filosof David Svoboda společně s Davidem Černým, autorem knihy „Lidské embryo v perspektivě bioetiky“, a Lukášem Janem Fošumem, překladatelem knihy Pascala Ida „Je zygota lidskou osobou?“ V úterý 17. 4. 2012 od 19.30 se bude mluvit o tom, zda shluk buněk v okamžiku zplození je či není lidskou osobou a zda se s ní jako s takovou má či nemá nakládat.

Obě akce se uskuteční v prostoru Dominikánská 8 (Jilská ulice 7a). Více informací a rezervace na www.dominikanska8.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou