Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Velkopáteční veřejné čtení Bible v Plzni

Datum publikace4. 4. 2012, 15.54
TiskTisk

Veřejné čtení Bible bude letos v Plzni probíhat na Velký pátek 6. dubna 2012 na prostranství před Studijní vědeckou knihovnou ve Smetanových sadech. Čtení zahájí ve 12.00 hodin biskup František Radkovský a poté se budou jednotliví účastníci střídat po pětiminutových intervalech až do půlnoci.

Plzeň: Při veřejném čtení Bible se bude číst z překladu „Slovo na cestu“, které promlouvá k posluchačům současným, velmi srozumitelným jazykem. Akci pořádá Plzeňská ekumena a poprvé se letos zapojí i Židovská obec v Plzni a zazní texty z pěti knih Mojžíšových.

Na 14.30 hodin  je připraveno dvacetiminutové čtení vybraných oddílů z evangelií formou rozhlasové hry, která posluchačům intenzivněji zprostředkuje celý velikonoční příběh. Návštěvníci si budou moci také prohlédnout expozici různých výtisků Bible včetně textů v jazycích originálu – v hebrejštině a řečtině.

Stejně jako v loňském roce přislíbila svou účast řada známých osobností jako např. primátor města Plzně Martin Baxa, bývalí primátoři prof. Zdeněk Mraček a Zdeněk Prosek a další. Do čtení se může zapojit každý, kdo se dostaví mezi velkopátečním polednem a půlnocí, předem si lze zajistit určitý čas ZDE.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou