Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 15/2012

Datum publikace11. 4. 2012, 14.50
TiskTisk

KT se podařilo kontaktovat rodinu exulantů ve Švýcarsku a jejich syna, který oblékl – coby švýcarský občan – uniformu gardisty a slouží Svatému otci. Připravujeme další podrobnosti.

Prezidentské volby se blíží. Jména kandidátů létají ze strany na stranu a od partaje k partaji. KT vzal pod drobnohled jména těch, kteří jsou momentálně ve hře. Oslovil je s řadou otázek, které věřící zajímají. Je pro vás církev důležitá? Co říkáte na eutanazii? Odpovědi potenciálních kandidátů hledejte v KT.

Je tomu sto let, co šel ke dnu námořní velikán své doby: Titanic. KT si všímá nejen faktických událostí, ale vyvrací a na pravou míru uvádí různé mýty a legendy. Ke spolupráci se podařilo získat odborníka a autora knihy Titanic Nikdo nechtěl uvěřit Václava Králíčka. Nemenší měrou se o téma zasloužil a do katolických poměrů a porozumění světu i katastrofám je zasadil P. Marek Orko Vácha.

V pražské svatovítské katedrále zazní nové oratorium Jiřího Pavlici „Brána poutníků“. Více o něm hovoříme přímo s jeho autorem.

Rodinná příloha Doma si vzala na paškál trapasy dětí. O nejrůznějších rodičovských trapasech s dětmi, o humoru a o tom, že vnitřní radost je znamením správně živé víry, pojednává Doma hned na dvou stranách. Noviny uzavírá rozhovor s hudebním skladatelem Petrem Maláskem. Uvnitř listu čtenáři dále naleznou přílohu sdružení Na Počátku a TV a rozhlasový program.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou