Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. poletí v září do Libanonu

Datum publikace12. 4. 2012, 11.35
TiskTisk

Biskupská konference Libanonu ohlásila, že Benedikt XVI. navštíví tuto zemi ve dnech 14. – 16. září 2012. Již dříve ohlášená návštěva papežská návštěva tak dostala konkrétní časový rámec, který potvrdilo také vatikánské tiskové středisko.

Vatikán: Svatý otec v Bejrútu slavnostně podepíše a zveřejní apoštolskou exhortaci ze zvláštního zasedání biskupské synody o Blízkém východě, která se konala na podzim roku 2010 ve Vatikánu. V připravovaném programu nechybí setkání s prezidentem Suleimanem, tamější mládeží a biskupy, řeholnicemi a seminaristy. Návštěva vyvrcholí eucharistií, kterou bude slavit Benedikt XVI. spolu s představiteli všech místních církví Blízkého východu v Bejrútu.

Oznámení mezi věřícími v Libanonu vzbudilo velké nadšení, řekl apoštolský vikář maronitského patriarchátu, arcibiskup Haify, mons. Paul Nabil Sayah: „Je to krásná zpráva. Papež přijede do Libanonu a bude to mít zajisté pozitivní účinky na naše církve a na celou zemi. Přinese to novou dynamiku nejenom církvi v Libanonu, ale v celém regionu, o kterém se jednalo na synodě, jejíž plody nám papež přijede předat. V souvislosti s touto posynodální apoštolskou exhortací panují velká očekávání ohledně situace křesťanů i politické situace v regionu.“

V Libanonu žijí na 3,8 miliónů obyvatel, z nichž 40% je křesťanů, převážně maronitů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou