Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Lékaři a zdravotníci se sejdou při pouti na Svatém Hostýně

Datum publikace12. 4. 2012, 13.55
TiskTisk

Při poutní mši, kterou bude v sobotu 12. května 2012 celebrovat světící biskup českobudějovický Pavel Posád, se na Svatém Hostýně sejdou lékaři, zdravotní sestry a další pracovníci ve zdravotnictví. Na bohoslužbu naváže společná modlitba Cesty světla.

Svatý Hostýn: Druhá pouť lékařů a pracovníků ve zdravotnictví se na Svatém Hostýně uskuteční v sobotu 12. května. Zahájí ji mše svatá, které bude předsedat světící biskup českobudějovický Pavel Posád od 10.15 hodin. V 11.30 hodin bude pak program pokračovat společnou modlitbou Cesty světla. Jedná se o ojedinělou meditační pobožnost, při níž se obdobně jako při křížové cestě ve 14 zastaveních rozjímají události od Ježíšova zmrtvýchvstání po seslání Ducha Svatého.

„I když projevy víry dnešního člověka mají poněkud jinou dimenzi, to zásadní, tedy že Matka Boží má v Božím království místo nejpřednější, je neměnné. Oddejme se meditaci nad pátým tajemstvím slavného růžence a nabídněme Panně Marii možnost, aby ‚dobila naše životní baterky‘ při profesní pouti zdravotníků,“ zve všechny lékaře, pracovníky ve zdravotnictví i lidi dobré vůle biskupský delegát pro pastoraci nemocných v olomoucké arcidiecézi, P. Bohumír Vitásek.

Letošní poutní rok je pro Svatý Hostýn mimořádný, neboť na něj připadá sté výročí korunovace milostné sochy Panny Marie s Ježíškem. Podrobnosti o oslavách jubilea i další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.hostyn.cz a zde jsou také k prohlédnutí fotografie z Cesty světla.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou