Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež požehnal mozaice pro Světové setkání rodin 2012

Datum publikace12. 4. 2012, 13.43
TiskTisk

Ve středu 11. dubna 2012 požehnal Benedikt XVI. mozaiku s vyobrazením Svaté rodiny. Krátký ceremoniál se ve Vatikánu konal za účasti kardinála Ennia Antonelliho - Itala, který je předsedou Papežské rady pro rodinu. Toto umělecké dílo bude vystaveno v době konání VII. světového setkání rodin od 30. května do 3. června 2012 v Miláně.

Vatikán: Ikona Marka I. Rupnika zobrazuje Svatou rodinu a Nejsvětější Trojici, která je vyzobrazena jako ruka Boha – Otce, pozemský ráj a nebeský Jeruzalém se Svatou rodinou ve středu dějin spásy.

Toto dílo bude vystaveno na pastoračně-teologickém kongresu v Miláně,  který 30. 5. 2012 oficiálně zahájí VII. světové setkání rodin. Mozaika bude rovněž umístěna na oltáři při mši svaté, kterou bude sloužit papež Benedikt XVI. u příležitosti tohoto setkání. Poté ji obdrží  jako dar milánská arcidiecéze, která letošní Světové setkání rodin spolupořádá.

Benedikt XVI. plánuje setkání navštívit 1. - 3. 6. 2012. Očekává se, že na mši svatou slouženou Svatým otcem 2. června, přijde na 300 000 lidí. Současně by se měl konat kongres s názvem „Rodina: Práce a slavení“. Zde se očekává 6000 účastníků.

V roce 2006 navštívil papež Setkání rodin ve Valencii, další velké setkání tohoto druhu proběhlo v roce 2009 v Mexiku, tentokrát bez účasti Svatého otce.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou