Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kardinál D. Duka navštívil setkání kaplanů pro mládež

Datum publikace17. 4. 2012, 15.04
TiskTisk

V rámci Studijně – formačního kurzu pořádaného Sekcí pro mládež ČBK, se ve dnech 15. – 17. dubna konalo setkání kaplanů pro mládež. Na Erlebachově boudě ve Špindlerově mlýně se sešli kaplani z českých a moravských diecézí. V pondělí 16. dubna navštívil kaplany kardinál Dominik Duka, který celebroval mši svatou.

Špindlerův Mlýn: Krásná příroda českých velehor, moderní prostory Erlebachovy boudy a její milý personál přivítaly přes čtyřicet mladých kněží pracujících s mládeží. Sekce pro mládež ČBK pro ně připravila program, jehož vrcholem byla mše svatá s kardinálem Dominikem Dukou a následné osobní setkání a diskuse. Kardinál  kněžím připomněl, že nejzákladnější ve službě mladým lidem, je mít  je rád a zajímat se o ně. Dále hovořil o nutnosti preevangelizace a evangelizace v naší vlasti.

Program zahrnoval také stránku studijní v podobě přednášky P. ThDr. Jana Balíka na téma „Služba mládeži dnes – reálná východiska“, dále pak moderované diskusní skupiny na různá aktuální témata (katecheze mladých, duchovní doprovázení, služba svátosti smíření, svátost biřmování) a reflexe nad závěry Fóra mládeže. Kromě toho se kněží setkávali ke společným modlitbám a neformálním diskusím.  Příjemným doplněním bylo krásné počasí a tudíž možnost procházek nádhernou krkonošskou přírodou. Tento společně strávený čas byl pro všechny zúčastněné požehnáním a většina z nich se nechala slyšet, že by se shromáždění tohoto charakteru mohlo konat častěji, třeba každý rok.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou