Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 16/2012

Datum publikace18. 4. 2012, 14.01
TiskTisk

Když se řekne Jaroslav Durych, vzpomene řada mladších na hodiny literatury na střední škole a na maturitu. Za první republiky však vnášely jeho jméno a názory do společnosti rozruch a provokovaly. Vedl polemiky se ctěnými autoritami a literáty typu Karla Čapka a neváhal se stavět tváří v tvář idejím, které jeho katolickému nosu moc nevoněly. Jaroslava Durycha připomíná ve výročí padesáti let od jeho skonu tematická dvoustrana.

Domácí zpravodajství se věnuje ocenění prvních členů třetího odboje, výročí úmrtí kardinála Špidlíka či dalšímu vývoji v kauze konkurzu trmické farnosti.

Zahraniční rubrika přibližuje události u našich západních sousedů. V Německu způsobila velký rozruch akce, při níž stoupenci radikálního islámu rozdávají lidem zdarma miliony výtisků Koránu.

Kulturní rubrika přináší rozhovor s režisérem i recenzi nového filmu Jiřího Stracha, který právě míří do kin. Vrásky z lásky přivádějí na filmové plátno dvojici Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý.

Příloha Perspektivy se tentokrát věnuje nikoliv zvěčnělému klasikovi, nýbrž živoucí legendě: literárnímu historikovi Jaroslavu Medovi, který je mj. předsedou jejich redakční rady.

Noviny uzavírá rozhovor s misionářem P. Pavolem Kavecem, který působí na území České republiky. Uvnitř listu čtenáři dále naleznou přílohu Salesiánské misie a TV a rozhlasový program.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který najdete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou