Lupa
Obsah Obsah
Portál

Studentský Velehrad 2012: ještě je možné se přihlásit

Datum publikace18. 4. 2012, 16.37
TiskTisk

Stovky vysokoškoláků budou na Velehradě ve dnech 4.-8. května 2012 diskutovat o různých podobách služby a sami přitom uklidí v okolí tohoto významného poutního místa. Tématem 11. ročníku tohoto celorepublikového setkání je: Moje práce jako služba, můj život jako služba. Zájemci se mohou ještě přihlásit do 22. dubna.

Velehrad: Tradiční program tohoto setkání– přednášky, workshopy, besedy, duchovní, sportovní  a volnočasový program –  bude letos o dva dny delší. Několik dní před zahájením opět vyjdou poutníci ze čtyř směrů: ze Svatého Hostýna, Zlína, Skalice a z Brna.

Představí se řada známých osobností. O službě budou přednášet Kateřina Lachmanová, Jan Sokol, Tomáš Halík, Marek Orko Vácha nebo Pavel Bělobrádek.

Přednášky doplní také praktické workshopy, při kterých se například naučí, jak správně asistovat handicapovaným lidem nebo jak napsat žádost o grant. Každý den se účastníci sejdou také na moderované bohoslužbě v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje. Večery pak vyplní rozmanitý kulturní program. Nebude chybět ani široká nabídka prospěšných činností.

Více v příloze, nebo na www.studentskyvelehrad.cz.

Na Velehradě se od roku 1990 každé dva roky schází stovky vysokoškoláků z celé České republiky. Společně diskutují o aktuálních společenských otázkách, sdílí svou víru a mají tak příležitost setkat se a získávat nové kontakty i podněty pro svůj život. 

Soubory ke stažení

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou