Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskupství pražské oslaví 80. narozeniny kardinála Milos

Datum publikace3. 5. 2012, 12.58
TiskTisk

Emeritní arcibiskup kardinál Miloslav Vlk se 17. května 2012 dožívá osmdesáti let. K oslavě tohoto životního jubilea v pátek 18. května v 18.00 hodin za účasti mnoha zahraničních hostů zve do katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha jeho nástupce na svatovojtěšském stolci kardinál Dominik Duka OP.

Další mše svaté budou slouženy v místech, která jsou s životem kardinála Vlka spjata. Biskupství českobudějovické pořádá mši svatou v sobotu 19. května od 10.00 hodin v klášterním kostele Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích. V Českých Budějovicích kardinál Vlk pracoval jako dělník v továrně Motor Union, později jako ředitel archivu, jako sekretář českobudějovického biskupa Josefa Hloucha a nakonec zde působil jako biskup českobudějovický. V Chyškách, jeho domovské farnosti, bude mše svatá 20. května v 10.00 hodin pod širým nebem.

Součástí oslav bude rovněž teologické symposium, které pořádá Katolická teologická fakulta UK 28. května od 14.00 hodin v budově fakulty (Thákurova 3, Praha 6) za jeho osobní účasti. Vyučující fakulty se budou zabývat tématy, která souvisí s životem a pastorační službou jubilanta jako křesťana, kněze a biskupa. Program bude uveden na internetových stránkách fakulty www.ktf.cuni.cz.

U příležitosti osmdesátin kardinála Miloslava Vlka vychází ve vydavatelství Popron také zvukové memoáry kardinála Miloslava Vlka, jeho zamyšlení a duchovní texty. Kardinál Vlk zde vypráví o svém dětství, o složité cestě životem obyčejného člověka, ale i o činnosti v církevních a společenských kruzích, vzpomíná na svá setkání s papežem Janem Pavlem II. Více na www.popron.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou