Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ekumenická bohoslužba ke Dni Země

Datum publikace19. 4. 2012, 16.53
TiskTisk

Ekologická sekce České křesťanské akademie ve spolupráci s Akademickou farností Praha zvou v úterý 24. dubna 2012 od 19.00 hodin do kostela Největějšího Salvátora u Karlova mostu k již tradiční ekumenické bohoslužbě u příležitosti Dne Země.

Praha: Hlavním kazatelem ekumenické bohoslužby bude Jiří Ort, farář sboru Církve českobratrské evangelické v Praze – Vršovicích, celebrovat bude Mons. Tomáš Halík. Bohoslužbu doprovodí sbor Gabriel. Od 19.50 hodin následuje v sakristii kostela debata na téma „příroda ve městech“. Hlavním hostem bude Petr Hejl, starosta Prahy – Suchdola. Večer moderuje dr. Leona Svobodová.

První Den Země byl slaven v San Francisku 21. března 1970 v den jarní rovnodennosti s cílem přimět odpovědné politiky k tomu, aby se ekologickými otázkami začali vážně zabývat. Oslava byla pravděpodobně původně zamýšlena i jako happening bojovníků proti válce ve Vietnamu a oslava narození V. I. Lenina. OSN začalo tento svátek, který se během let přenesl na 22. duben, slavit o rok později. Ať už je pozadí vzniku této tradice jakékoliv, výsledkem je kampaň, která si klade za cíl přenést otázku ekologie do politických kruhů. Ke každoročním oslavám se připojuje mnoho institucí, organizací, ale i jednotlivců. Pro křesťany je Den Země příležitostí vyjádřit svoji spoluzodpovědnost za stav životního prostředí, ke které vyzývá Bible.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou