Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pořady Redakce náboženského vysílání od 21. do 27.4.2012

Datum publikace20. 4. 2012, 15.23
TiskTisk

Redaktoři Redakce náboženského vysílání tentokrát připravili mj. sobotní Křesťanský týdeník s informacemi o konferenci křeťanských zdravotníků nebo velikonoční hře na Svatém Kopečku u Olomouce. Na ČRo 2 Praze si můžete naladit nedělní bohoslužbu z Tanvaldu, začátek je v 9:00. Ve Výzvách přítomnosti se potom přeneseme do zlínského Salesiánského centra mládeže; o jeho činnosti pohovoří místní salesián Pavel Glogar. Více na www. rozhlas.cz.

ČRo 1 – Radiožurnál


Křesťanský týdeník    sobota  21.4.2012  9:05 – 10:00
Rozhovory, reportáže a aktuality nejen z křesťanského světa.
Pussy Riot stále sedí.
Rozum nebo emoce?
Konference křesťanských zdravotníků.
Breivikova zaťatá pěst.
Koncert k papežovým narozeninám.
Velikonoční hra na Svatém Kopečku.

Pořad připravila Redakce náboženského vysílání.


Sobotní Doteky víry   sobota  21.4.2012  22:05 – 23:00
Chcete poznat člověka hluboce ponořeného do tvůrčího uměleckého procesu, do svých vizí a představ, člověka doslova posedlého prací? Pak si poslechněte sobotní Doteky víry. Hostem Evy Hůlkové bude totiž režisér Otakáro Maria Schmidt. Jeho tématem je fenomén slavný doslova po celém světě: Pražské Jezulátko. Ano, to, které milují a uctívají všichni: od Indiánů v pralesích Jižní Ameriky, až po církevní a politické špičky západního světa. Uvědomujeme si, jaký tu máme poklad? Ptáme se s režisérem Otakárem Schmidtem v sobotních Dotecích víry.


Nedělní Doteky víry   neděle  22.4.2012  22:05 - 23:00
Mezinárodní měsíc dobrovolnictví.
Soutěž duchovní hudby v Petrohradě.
I letos v Jeruzalémě vzplál Svatý oheň.
Skauti mají svátek.
Výzvy přítomnosti: V debatách o restitucích církevního majetku je zřetelné, že někteří politici populisticky využívají odporu značné části české veřejnosti vůči církvi. Snad proto je dobré připomenout, že křesťané přinášejí této společnosti také mnoho dobrého. Málokdo třeba zpochybňuje práci, kterou konají v rámci různých charitativních, sociálních a vzdělávacích programů. Přitom se nejedná o jakousi vedlejší činnost, nýbrž o nedílnou součást jejich vztahu s Bohem. Zřetelné to je třeba při pohledu na práci českých Salesiánů, jejichž střediska slouží tisícům dětí a mladých lidí. Dnešní Výzvy přítomnosti nás zavedou do Zlína, kde na sídlišti Jižní Svahy už několik let funguje Salesiánský klub mládeže. O jeho činnosti si bude povídat Petr Vaďura s jedním ze zlínských salesiánů Pavlem Glogarem.


Kořeny     neděle  22.4.2012  01:05 – 01:55
Pořad Kořeny se zabývá monoteistickými náboženstvími, tedy judaismem, křesťanstvím a islámem, se snahou objevovat kulturní souvislosti, které stály u zrodu naší civilizace.
Host do domu, Bůh do domu. Pořad připravila Ivana Denčevová, Květoslava Neradová a Martin Chadima.

 

ČRo 2 – Praha


Bohoslužba     neděle  22.4.2012  9:00 - 10:00
Přímý přenos bohoslužby Církve římskokatolické z kostela svatého Františka z Assisi v Tanvaldu. Slouží pater Michal Podzimek.


Dobrá vůle      neděle  22.4.2012  18:05 – 18:30
O lidech s upřímnou snahou učinit svět lepším
Hannah neboli Nádherná.
Dokument přibližující příběh a osobnost Hannah Bartíkové, která na základě vlastní zkušenosti pomohla mnoha ženám postiženým rakovinou prsu. Spolu se svým přítelem Lubošem Tonem připravila výstavu vlastních fotografií v různých fázích nemoci, které zbavují strachu z této stále tabuizované choroby. Dnes oba společně pomáhají a fotografují také v hospicích, například v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech, kde byl zčásti natočen tento rozhlasový dokument. Připravil Jan Zítka. Dramaturgie Lenka Svobodová, režie Yvona Žertová, mistr zvuku Roman Špála.

 

ČRo – 3 Vltava


Ranní Slovo    neděle  22.4.2012  7:35 – 8:00
Pro pořad Ranní Slovo vybral autor pořadu Petr Vaďura Žalm třicátý třetí, nad kterým se bude zamýšlet s profesorem Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Pavlem Filipim.


Prameny a proudy   neděle  22.4.2012  16:00 – 16:30
Katedrála v siločarách času
Okna do nebes.
Reportážní kompozice z návštěvy uměleckého sklenářství Jiřička – Coufal, jehož zakladatel osazoval většinu nových vitráží v chrámu sv. Víta. Pořad připravil Jan Tůma.


Ranní úvahy Jana Jandourka po – pá  23.4.2012 – 27.4.2012  6:50 – 6:55

 

ČRo – 6


Hovory o víře     sobota  21.4.2012  19:30 – 20:00
S Jaroslavem Šubrtem. Připravil Karel Vepřek.


Slovo na neděli     sobota  21.4.2012  23:50 – 24:00
O oltáři. Duchovní zamyšlení Zdeňka Skalického.


Zbožní a bezbožní   neděle  22.4.2012  21:10 – 21:40
Labyrintem Evropy s Biblí v ruce.
Poválečné Polsko a náboženství.
Polsko se po druhé světové válce ocitlo v tzv. sovětské zóně vlivu. Pamětníci však vědí, že na rozdíl od Československa tam nebyl komunismus tak tvrdý. Jedním z hlavních hybatelů odporu proti režimu byla katolická církev. Podrobnosti se dozvíte v pořadu Zbožní a bezbožní – labyrintem Evropy s Biblí v ruce.


Zaostřeno na církve   neděle  22.4.2012  21:40 – 22:00
Magazín nabízí formou krátkých rozhovorů a reportáží informace a vhled do všech abrahámovských náboženství. Dozvíte se v něm také o celospolečenských problémech a událostech, které s duchovním a náboženským životem souvisejí, a mají tedy dopad na myšlení a konání nás všech.
Breivikova zaťatá pěst.
Rozum nebo emoce?
Pussy Riot stále sedí.
Soutěž duchovní hudby v Petrohradě.
I letos v Jeruzalémě vzplál Svatý oheň.


Slovo na příští týden   neděle  22.4.2012  23:50 – 24:00
Úloha nemá řešení. Předpůlnoční zamyšlení připravil Ondřej Vaculík.


Kořeny     středa  25.4.2.2012  20:10 – 21:00
Pořad Kořeny se zabývá monoteistickými náboženstvími, tedy judaismem, křesťanstvím a islámem, se snahou objevovat kulturní souvislosti, které stály u zrodu naší civilizace.
Host do domu, Bůh do domu. Pořad připravila Ivana Denčevová, Květoslava Neradová a Martin Chadima.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou