Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Trnavský arcibiskup Bezák zaslal pozdrav Noci kostelů 2012

Datum publikace20. 4. 2012, 14.18
TiskTisk

První slovenská Noc kostolov se konala v loňském roce v téměř stovce kostelů především v trnavské arcidiecézi. Arcibiskup Róbert Bezák zaslal Noci kostelů 2012 pozdrav.

Brno/Trnava: První slovenská Noc kostolov se konala v loňském roce v téměř stovce kostelů především v trnavské arcidiecézi. Stejně jako v České republice se hned první ročník setkal s velkým úspěchem a vzbudil na mnoha dalších místech Slovenska zájem o účast v tomto mezinárodním projektu, který se zrodil v roce 2005 v Rakousku a v pátek 1. června se bude konat již na celém území Rakouské, České i Slovenské republiky.

V současné době připravuje program Noci kostolov téměř 200 křesťanských kostelů na celém Slovensku. Informace o slovenské Noci kostolov naleznou návštěvníci na www.nockostolov.sk.

 

Pozdrav trnavského arcibiskupa Mons. Róberta Bezáka k Noci kostolov

Úmyslov minuloročnej Noci kostolov, ktorá sa prvýkrát odohrávala tu u nás, v Trnavskej arcidiecéze, bolo veľa. Zdá sa mi až neuveriteľné, že mnohé z nich sa naplnili, ak nie hádam aj všetky. Že sa nám podarilo otvoriť naše chrámy naozaj pre všetkých. Že ľudia prišli, stretli sa, zažili krásu, pokoj, dobro, že na nich v našich chrámoch dýchol Duch. A že táto myšlienka pretrváva ďalej, rastie a šíri sa do sveta. Naše Slovensko tento rok v hojnejšom počte pridáva svoj jas a prostredníctvom Noci kostolov sa všetci spojíme v jednej myšlienke, ktorú tak dobre vystihuje práve tohtoročné motto. Naše dva národy majú predsa spoločné tie najhlbšie korene, sú deťmi jednej zeme, sú deťmi svetla, ktoré sa snažia o to, aby im nielen počas Noci kostolov nevládla noc ani temnota. Náš život totiž nežijeme len v kostoloch tak, aby bol pred Božími očami. Žijeme ho všade. Všetko, čo hovoríme, prežívame, ako sa správame – to všetko je buď Božie, alebo nie je Božie.  Pripájam i ja svoj pozdrav a prajem nám všetkým, aby aj tohtoročná Noc kostolov – hoci je priestorom zdanlivo malým – bola miestom zrodu veľkých vecí, ktoré budú trvať aj po jej skončení.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou