Lupa
Obsah Obsah
Portál

Brandýs bude vzpomínat na bl. Karla Habsburského

Datum publikace25. 4. 2012, 16.11
TiskTisk

Velké oslavy zažije v sobotu 28. dubna dvouměstí Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Při příležitosti 90. výročí od úmrtí blahoslaveného Karla Habsburského uspořádal zdejší městský úřad bohatý kulturně-náboženský program. Ten připomene osobnost tohoto světce a panovníka, který v Brandýse a Staré Boleslavi prožil nejšťastnější část svého života.

Brandýs nad Labem: Audienci u císaře Karla I., jak organizátoři akci nazvali, zahájí v 11.00 hodin slavnostní nástup vojenských historických jednotek na zahradě brandýského zámku. Odtud se pak v pravé poledne průvod vydá do Staré Boleslavi, kde v kostele Nanebevzetí Panny Marie začne ve 12.30 hodin mše svatá u Palladia země české. Mezi celebranty bude i generální sekretář České biskupské konference Mons. Tomáš Holub a sekretář pražského arcibiskupa P. Tomáš Roule. Během bohoslužby zazní Missa III Adama Václava Michny z Otradovic.

Součástí oslav bude i připomínka 400. výročí úmrtí císaře Rudolfa II., který na brandýském zámku rovněž rád pobýval. Při této příležitosti je pro návštěvníky Brandýsa připravena nejen výstava rudolfínských uměleckých děl uvnitř zámku, ale i bohatý program v zámeckých zahradách, který potrvá až do večerních hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou