Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 17/2012

Datum publikace25. 4. 2012, 17.27
TiskTisk

Hlavním tématem KT je skauting a jeho výročí. Není bez zajímavosti, že redaktor KT Aleš Palán zjistil, že zakladatel Junáka A. B. Svojsík s tématem v knižní podobě pracoval už o rok dříve. První jeho práce na toto téma vyšla již v roce 1911 pod titulem Český skaut. Úvodem k nové národní instituci.

Domácí zpravodajství představuje blížícící se blahořečení čtrnácti františkánských mučedníků, kteří byli zabiti na sklonku vlády Rudolfa II. Stranou zájmu nezůstalo ani tradiční putování skautů na Ivančenu či stav politické scény v Česku. Zahraniční rubrika se věnuje zejména třem tématům: gestu smíření čtyř indiánských kmenů, které mezi sebe adoptovaly arcibiskupa Jamese Vernona Weisgerbera, přibližuje okolnosti soudu s masovým vrahem Breivikem z pohledu tamních křesťanů a KT se zaměřil také na Německo a tamní půlmilionovou pouť k tzv. „Kristově suknici“.

Kulturní rubrika tentokrát přináší exkluzivní rozhovor s nejslavnějšími belgickými filmaři – bratry Dardennovými a též recenzi jejich nového snímku, který už posbíral řadu cen.

Rodinná příloha Doma se věnuje mužům na mateřské. U nás jsou tatínkové v této roli pořád ještě velkou vzácností. Proč jich je tak málo? A je to dobře, nebo špatně?

Noviny uzavírá rozhovor, který navazuje na skautské téma. O skautování i svých životních osudech vypráví někdejší politický vězeň komunistického režimu Eduard Marek – Hroznýš. Uvnitř listu čtenáři dále naleznou Svatohostýnskou přílohu i TV a rozhlasový program.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který najdete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou