Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ministr zdravotnictví Leoš Heger bude jednat ve Vatikánu

Datum publikace27. 4. 2012, 15.01
TiskTisk

Ministr zdravotnictví ČR Leoš Heger navštíví ve dnech 2. – 3. května 2012 Vatikán. Během návštěvy se zúčastní i generální audience u papeže Benedikta XVI. na náměstí svatého Petra ve středu 2. května. Ministra Hegera do Vatikánu doprovodí i plzeňský biskup František Radkovský.  

Praha/Vatikán: Hlavními tématy jednání ministra s představiteli Svatého stolce budou paliativní a hospicová péče, duchovní služba ve zdravotnických zařízeních a další sociálně-zdravotní otázky. Debaty se budou také týkat etických témat otevřených v české reformě zdravotnictví.

Dlouhodobě podporuji „misi“, kterou katolická ale i další církve dělají pro české pacienty. Je třeba vyzdvihnout a ocenit roli všech, kteří se starají o nevyléčitelně nemocné a umírající, a tím se velmi významně podílí na celém systému,“ poznamenal ministr ke své cestě a dodal, 'myslím, že je skvělé, že u nás působí církevní lůžková zařízení jako například LDN a hospice. Je ukázka kultury českého zdravotnictví, že v něm vedle sebe velmi dobře fungují zdravotní zařízení celé plejády zřizovatelů, tj. státních, krajských, městských, soukromých a církevních.“

Ministr zdravotnictví se během návštěvy také setká s Mons. Zygmuntem Zimowskim, předsedou Papežské rady pro pracovníky ve zdravotnictví;  Mons. Ignaciem Carrasco de Paula, předsedou Papežské akademie pro život;  J. Em. Enniem kardinálem Antonellim, předsedou Papežské rady pro rodinu a Mons. Ettore Balestrerem, zástupcem státního sekretáře pro styky se státy Svatého stolce. Delegace Ministerstva zdravotnictví ČR rovněž navštíví českou Papežskou kolej Nepomucenum.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou