Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 18/2012

Datum publikace2. 5. 2012, 13.50
TiskTisk

Příroda nenechává nikoho (zvláště nebohé alergiky a astmatiky) na pochybách: jaro je tu v plné parádě. Rašící, kvetoucí a rostoucí zeleň každý rok avizuje mimo jiné počátek mariánského měsíce května.

KT proto věnuje Bohorodičce tematickou dvoustranu: P. Vojtěch Eliáš zde na úvod představuje společenské poměry, v nichž žila a provdala se za Josefa. Poněkud rozšířené klišé, že je Matka Páně bratrům evangelíkům spíše vzdálená a nejeví o ni příliš zájmu, se pokouší rozptýlit evangelický farář Karel Šimr. Roli ženy v církvi, inspirované také Pannou Marií, se pak krátce věnuje její jmenovkyně Marie Svatošová. Ke slovu se vedle ní dostávají ženy (matky i zasvěcené osoby), které se uvolily hovořit o svém vztahu k Marii. Významnějším způsobem se zabývá nejen domácí zpravodajství otevřením památníku obětem internace na poutním místě Králíky.

Zahraniční rubrika přibližuje čtenáři volby ve Francii. První kolo prezidentských voleb prokázalo, že francouzští katolíci preferují pravicové kandidáty.

Kulturní rubrika přibližuje „smělý podnik“ Schola cantorum. V jeho čele stál Miroslav Venhoda, od jehož smrti uplyne 25 let.

Perspektivy připomínají výročí pontifikátu Benedikta XVI. a ještě jednou se na stránkách KT ohlížíme za tragédií Titaniku. Zpracování tohoto tématu před třemi týdny vyvolalo řadu reakcí. Noviny uzavírá rozhovor s nevidomým právnikem Ondřejem Závodským, který získal ocenění za boj proti korupci. Uvnitř listu čtenáři dále naleznou přílohu Pro děti z Ekvádoru a TV program.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou