Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Společně pro Evropu v Praze

Datum publikace2. 5. 2012, 15.17
TiskTisk

Do celoevropské iniciativy Společně pro Evropu (www.together4europe.org) se 12. května 2012 zapojí víc jak 300 evropských měst, včetně Prahy. Křesťanská hnutí a komunity působící v Praze pořádají pro každého, koho zajímá osud starého kontinentu, odpolední setkání věnované svědectví života křesťanů v podmínkách dnešní společnosti.

Praha: Program, který připravují církevní hnutí, nové komunity (Komunita Chemin Neuf, Komunita Sant´Egidio, Koinonia Jan Křtitel, Hnutí fokoláre), se bude konat od 16 do 18 hodin v prostorách Centra Mariapoli v Praze 9 – Vinoři, Mladoboleslavská 667. Účastníci setkání si připomenou křesťanské kořeny Evropy, vyslechnou svědectví o tom, jak hodnoty vycházející z evangelia proměňují život rodin a společnosti, a spojí se ve společné modlitbě. Na závěr, tak jako na dalších místech Evropy, budou sledovat přímý přenos celoevropského setkání Společně pro Evropu z Bruselu, kterého se účastní i pětičlenná delegace z České republiky. Po společném programu bude při následném občerstvení příležitost k osobním setkáním a rozhovorům. Setkání v Praze se mimo jiné zúčastní někteří představitelé veřejného a církevního života, například plzeňský biskup František Radkovský či bývalý předseda Ekumenické rady církví Pavel Černý.

Druhým místem, kde se bude souběžně konat podobný program, je Brno. V dnešní nesnadné ekonomické i politické situaci Evropy se křesťané angažují v nejrůznějších oblastech společenského života. Chtějí svými konkrétními zkušenostmi dosvědčit, jak jim na stavu společnosti záleží, a dodat tak i naději politikům. Tato iniciativa zcela souzní s výzvou k nové evangelizaci.

Více informací najdete v přílohách (pozvánka a plakát).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou