Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Máme krizi rodiny nebo ne?

Datum publikace10. 5. 2012, 13.24
TiskTisk

Arcibiskupství pražské pořádá při příležitosti 10. Arcidiecézní pouti rodin tentokrát do Mníšku pod Brdy setkání na téma 'Máme krizi rodiny nebo ne?'. Setkání se koná ve čtvrtek 10. května 2012 od 11.00 hodin v Arcibiskupském paláci.

Praha/Mníšek pod Brdy: Promluví: Mons. doc. Aleš Opatrný (Katedra pastorálních oborů KTF UK), Ing. Jiří Musil (vedoucí Centra pro rodinu při Arcibiskupství pražském) a Petr Digrin, Ph. D. (starosta města Mníšek pod Brdy).

Desátá Arcidiecézní pouť rodin, tentokrát do Mníšku pod Brdy, se uskuteční v sobotu 19. května 2012. Hlavním celebrantem poutní mše svaté od 11.00 hodin v Barokním areálu Skalka bude pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP. Mši samotné bude předcházet od 10.00 hodin Křížová cesta na Skalce. Na zámku v Mníšku pod Brdy proběhne odpoledne čtení s Janem Potměšilem a diskuze s pražským arcibiskupem. Vystoupí hudební skupina „Ztracená kapela“ a autorské divadlo „Fígl“. Pouť pořádá Centrum pro rodinu při Arcibiskupství pražském ve spolupráci s městem Mníšek pod Brdy, Barokním areálem Skalka a Státním zámkem Mníšek. Více o programu na internetových stránkách www.cpr.apha.cz.

Hlavním smyslem pouti je povzbudit věřící k životu, v němž hrají rodinné vazby důležitou roli. Pouť je rovněž místem setkání pro modlitbu za rodinu. Té se účastní všichni, kdo rodinu chápou jako prostor společenství, které je tolik nezbytné ve stále individualističtější společnosti dnešní doby. „Neexistují dobré nebo špatné katolické rodiny. Jsou jen rodiny, které díky lásce, tedy zásadní skutečnosti definující manželství a rodinu, směřují k tomu žít dobrý život pevně zakotvený v rodinných vazbách,“ říká Jiří Musil, ředitel Centra pro rodinu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou