Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mše za ty, kteří zemřeli na ulici

Datum publikace9. 5. 2012, 10.18
TiskTisk

Ve čtvrtek 3. května 2012 byla v kostele sv. Michala v Brně sloužena mše za lidi, kteří zemřeli na ulici.

Brno: Na bohoslužbu byli pozvání  všichni lidé bez domova, jejich přátelé a ti, kteří o ně různými formami pečují. Při bohoslužbě byla přečtena jména zemřelých a za každého z nich zapálena svíce. Jako výraz vzájemnosti byla každému účastníkovi při odchodu darována květina.

Akci pořádala Komunita Sant´Egidio ve spolupráci s duchovní správou kostela sv. Michala a účastnilo se ji kolem 40 chudých lidí, kteří si své zemřelé přátele přišli připomenout. Současně to pro ně bylo  znamení, že ani oni nebudou jednou zapomenuti.   

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou