Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 19/2012

Datum publikace9. 5. 2012, 15.37
TiskTisk

Na titulní straně otevírá KT již podruhé téma, které nenechává chladnými nejen exulanty ve Švýcarsku (zejména v Luzernu), ale ani katolíky v Česku: muž původem české národnosti přísahal věrnost papeži i ochotu za něj položit život: Martin Holeček se stal prvním švýcarským gardistou českého původu v historii.

Domácí zpravodajství si všímá Studentského Velehradu, akce, která se koná jednou za dva roky a na níž se sejdou studenti z celé republiky.

Tematická dvoustrana se věnuje seznamování. Jak hledat partnera, když mi už není dvacet a na diskotéky a podobné zábavy nechodím? Kulturní rubrika se zaměřuje na jedno z nejočekávanějších českých alb roku: jaké je nové album Václava Neckáře, které obsahuje i píseň Půlnoční?

Rodinná příloha Doma je věnována školám v přírodě. Je to přežitek socialistického školství? Nebo je to vzácná a cenná příležitost, nechat se proškolit životem v kolektivu třídy či jak mohou městské děti vyměnit na chvíli školní zdi za vzduch, slunce a přírodu?

Noviny uzavírá exkluzivní rozhovor s psycholožkou, političkou a jednou z prvních signatářek Charty 77, jednu dobu i její mluvčí: Danou Němcovou.

Uvnitř listu čtenáři dále naleznou přílohu o Kuzrech Alfa – poradí cestu, jak a jakým způsobem se aktivněji podílet na životě farnosti a farního společenství, které míří „mimo církev“. Nedílnou součástí KT je i TV a rozhlasový program.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který najdete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou