Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Univerzita třetího věku KTF UK přijímá přihlášky

Datum publikace10. 5. 2012, 13.12
TiskTisk

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy ve spolupráci s Katechetickým střediskem Arcibiskupství pražského realizuje již několik let studijní program Univerzity třetího věku (tzv. U3V) „Základy katolického náboženství“.

Praha: Na akademický rok 2012/2013 je již vyhlášen další ročník, který bude zaměřen na nauku církve formulovanou Druhým vatikánským koncilem a na seznámení s Biblí a jejím výkladem v církvi. Přednášejícími budou vyučující a doktorandi Katolické teologické fakulty. Přednášky kurzu se budou konat v osmi sobotách od října do března.

Přihlášky přijímá do 30. června 2012 Katechetické středisko pražského arcibiskupství (Thákurova 3, Praha 6 – v budově KTF). Formuláře přihlášek a bližší informace je možné získat na internetových stránkách teologické fakulty nebo na stránkách pražského katechetického střediska případně telefonicky na čísle 220 181 317 nebo e-mailem na adks@apha.cz.

Tříletý kurz slouží k doplnění základních znalostí z katolického náboženství a kultury. K získání osvědčení je třeba absolvovat všechny tři ročníky v libovolném pořadí. Studium U3V je určeno pro seniory z řad široké veřejnosti a k přijetí se nevyžadují žádné předchozí znalosti ani určitý stupeň vzdělání.

V letošním akademickém roce 2011/2012 se U3V na KTF UK účastnilo 140 posluchačů nejrůznějšího věku a vzdělání, kteří se věnovali teologii svátostí a českým církevním dějinám 20. století.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou