Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní pouť rodin u Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor

Datum publikace11. 5. 2012, 17.03
TiskTisk

Den matek, který letos připadá na neděli 13. 5., je tradičním termínem pro Diecézní pouť rodin na poutním místě Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor. Letos se organizace pouti ujal děkanát Místek, který společně s duchovní správou poutního místa zve rodiny s dětmi na tuto duchovní událost. Mši svatou od 15.00 hodin bude celebrovat ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz.

Maria Hilf: Program Diecézní pouti rodin začíná v neděli 13. 5. již ve 12.30 lesní křížovou cestou od rekreačního střediska Bohema ve Zlatých Horách. Pobožnost křížové cesty povede P. Michal Jadavan z Diecézního střediska mládeže ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Přímo v areálu poutního místa je od 13.30 připravena přednáška na téma „Rodina a neděle“. Ve 14.00 hodin začíná společná modlitba růžence, kterou povede místecký jáhen Mário Račko. V 15.00 hodin začíná mše svatá; tu zpěvem doprovodí chrámový sbor Cantores Domini z farnosti Místek pod vedením varhaníka Jana Strakoše.

Zvláštní autobus bude odjíždět od kostela v Jeseníku v 11.30 hodin a zastavuje na všech obvyklých zastávkách. Zpět z poutního místa tento autobus odjíždí do Jeseníku v 16.45 hodin.

Poutníci mají možnost zaparkovat svá vozidla na odstavném parkovišti na kraji lesa.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou