Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

P.Adolf Pintíř byl jmenován čestným prelátem

Datum publikace15. 5. 2012, 15.55
TiskTisk

V pondělí 14. května 2012 v průběhu děkovné mše svaté v klášterním kostele Obětování Panny Marie v Českých Budějovicích přijal generální vikář českobudějovické diecéze Mgr. P. Adolf Pintíř titul čestný prelát.  

České Budějovice: Při děkovné mši svaté, kterou koncelebrovali českobudědojvický diecézní biskup Mons. Jiří Paďour, OFMcap. a českobudějovický pomocný biskup Mons. Pavel Posád u příležitosti 60-tých narozenin Mons. Pintíře, byla zveřejněna jmenovací bula, ve které papež Benedikt XVI. jmenoval P. Adolfa Pintíře čestným prelátem.

Mons. Adolf Pintíř se narodil 14.5. 1952 v Žihobcíh. Po maturitě na SVVŠ v Sušici (1970) nastoupil na CMBF v Litoměřicích. Kněžské svěcení přijal z rukou kardinála Františka Tomáška v Praze 2. 7. 1977. Po vysvěcení působil 5 let jako kaplan v Sušici (1977-82).  Krátce působil v Týně nad Vltavou a v letech 1982-97 v Chotovinách, Hlasivě, Dražicích a dalších farnostech na Táborsku. 15.8.1997 nastoupil jako administrátor na děkanství u sv. Mikuláše v Českých Budějovicích.

Jako vedoucí Diecézního katechetického střediska při českobudějovickém biskupství je členem Katechetické subkomise při Komisi ČBK pro katolickou výchovu a členem Rady pro sdělovací prostředky. V lisotpadu .2008 byl jmenován generálním vikářem českobudějovické diecéze.  V lednu 2009 byl jmenován biskupským vikářem pro školství a v září 2010 byl jmenován kanovníkem katedrální kapituly u sv. Mikuláše v Č. Budějovicích.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou