Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita ČR spouští web Aktivní senioři

Datum publikace16. 5. 2012, 12.47
TiskTisk

V rámci Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity spustila Charita Česká republika web seniori.charita.cz. Je určen seniorům i jejich blízkým, ale také všem, kdo by chtěli spolu s Charitou seniorům pomáhat.

Jste senior a hledáte rady pro život i náměty na to, jak trávit volný čas? Pak právě pro vás je určen web „Aktivní senioři“ na adrese seniori.charita.cz. Internetové stránky, které právě spustila Charita Česká republika, přinášejí praktické informace i zajímavosti pro všechny, kdo se zajímají o aktivní stárnutí – samotné seniory, jejich blízké, odbornou veřejnost i pro ty, kdo by chtěli s Charitou seniorům pomáhat.

Web nabízí adresář všech služeb, které Charita ČR seniorům nabízí – od pečovatelské a ošetřovatelské služby přes denní stacionáře a aktivizační služby až po domovy pro seniory a chráněné bydlení. Zároveň pomáhá zájemcům o tyto služby zorientovat se ve spleti zákonů a odborných pojmů.

Rubrika Rady pro vás pak přináší řadu zajímavých odkazů i tipy týkající se financí, bezpečnosti, zdraví i volnočasových aktivit. A kdo by ani tady nenašel vhodnou radu, může charitním pracovníkům zaslat svůj dotaz v on-line poradně.

Návštěvník webu se také dozví, jak se zapojit do charitní činnosti jako dobrovolník, a to bez ohledu na to, zda už je sám v seniorském věku, nebo chce naopak seniorům pomáhat. Vedle toho přináší web i řadu zajímavostí ze života charitních klientů vyššího věku u nás i v zahraničí, fotogalerie, sekci pro sociální pracovníky a další odbornou veřejnost i informace, jak je možné činnost Charity podpořit.

Web Aktivní senioři (seniori.charita.cz) spustila Charita ČR v rámci Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, v jehož rámci organizují jednotlivé složky Charity ČR řadu akcí po celé ČR. Mezi aktivitami plánovanými na léto je například fotografická soutěž „Svět očima seniorů“ nebo podpora arteterapeutických dílen.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou