Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ve 106ti letech zemřel nejstarší biskup světa

Datum publikace16. 5. 2012, 10.56
TiskTisk

Původem Vietnamec, Antoine Nguyen Van Thien, byl do roku 1968 diecézním biskupem v Jižním Vietnamu. Konec života strávil na Azurovém pobřeží v Nice v domově seniorů.

Vatikán: Nejstarší biskup světové církve zemřel v neděli 13. května 2012. Nyní je nejstarším biskupem Francis Hong Yong-ho z Pjöngjangu ze Severní Koreje, který by měl 106. narozeniny oslavit 12. října.
Antoine Nguyen Van Thien se narodil 13. března 1906 v Cai Noc, na kněze byl vysvěcen v roce 1932. Zažil devět papežů. Biskupem jihovietnamské diecéze Vinh long jej jmenoval papež Jan XXIII. Během války ve Vietnamu utrpěl Nguyen Van Thien vážné poranění očí a diecézi opustil. Stal se titulárním biskupem italské diecéze Spello. Od roku 1985 žil ve francouzském městě Nice, na Azurovém pobřeží poté dožil v domově seniorů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou