Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tradicionalističtí biskupové budou posuzováni individuálně

Datum publikace18. 5. 2012, 13.13
TiskTisk

Poslední a těžké rozhodnutí o sjednocení tradicionalistů s Římem je nyní na Svatém otci. Kongregace pro nauku víry vydala na svém řádném zasedání 16. května 2012 tiskovou zprávu, která naznačuje další perspektivy ve vzájemném dialogu zástupců lefebvristů a Svatého stolce. 

Vatikán: „Jak předeslaly tiskové agentury, dne 16. května 2012 se konalo řádné zasedání Kongregace pro nauku víry, při kterém byla rovněž projednána otázka Kněžského bratrstva sv. Pia X. Účastníci zasedání zejména podrobili analýze odpověď Mons. Bernarda Fellaye, která byla doručena 17. dubna 2012, a zformulovali několik připomínek, k nimž bude přihlédnuto při budoucích diskusích mezi Svatým stolcem a FSSPX.

S ohledem na postoje, které zaujali další tři biskupové Bratrstva sv. Pia X., bude jejich situace projednávána odděleně a individuálně,“ uvádí se v tiskovém prohlášení Svatého stolce.

Znovunastolení jednoty uvnitř církve považuje Vatikán za hlavní zájem. Základní překážky na cestě k jednotě byly již odstraněny – byla stažena exkomunikace čtyř tradicionalistických biskupů, tradiční mešní ritus dostal větší prostor uvnitř církve a započal se věcný dialog mezi oběma stranami.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou