Lupa
Obsah Obsah
Portál

Hovořit o smrti nemá být tabu

Datum publikace21. 5. 2012, 17.24
TiskTisk

V sobotu 19. května 2012 se v nemocnici sester sv. Karla Boromejského v Praze uskutečnilo sedmé Setkání křesťanských zdravotníků. Tématem přednášek byl způsob, jak mluvit o smrti. Od křesťanských zdravotníků se očekává, že budou schopni s pacienty či příbuznými na toto téma hovořit.

Praha: Je to velice těžké, ale jakkoli je téma smrti v naší společnosti tabuizované, setkává se s ním každý z nás. Kultivovaná diskuse o smrti s pacientem, který rozhovor na toto téma vyžaduje, představuje pro řadu zdravotníků dosud problém. Přednášky odborníků, které jsou v celém znění k dispozici ZDE, se snaží o určité citové odblokování tohoto složitého tématu.

Názvy jednotlivých přednášek a jejich autoři:
1. Jak vidí smrt medicína? - P. Mgr. MUDr. Jiří Korda
2. Jak vidí smrt křesťanská teologie? - Doc. Vojtěch Novotný, Th.D.
3. Kdy, s kým, jak mluvit o blížícím se konci života? - Jana Sieberová
4. Rozhovory s příbuznými umírajících - Mgr. Blanka Petrošová
5. O umírání očima krásné literatury - Mgr. MgA. SM. Angelika Pintířová
6. Život a smrt aneb když život končí na samém začátku - Mgr. Jana Víchová


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou