Lupa
Obsah Obsah
Portál

Rekviem k 1. výročí úmrtí arcibiskupa Karla Otčenáška

Datum publikace21. 5. 2012, 19.24
TiskTisk

Slavnostní rekviem za arcibiskupa Karla Otčenáška se uskuteční ve středu 23. května 2012 v 18.30 hodin v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové za účasti kardinála Dominika Duky OP.

Hradec Králové: Královéhradecká diecéze si připomene rok od odchodu svého velkého pastýře, arcibiskupa Karla Otčenáška, na věčnost. Ten zesnul 23. 5. 2011 krátce po uvedení Mons. Jana Vokála do úřadu diecézního biskupa. Dočkal se tedy obsazení biskupského stolce po více než roční sedisvakanci.

Zádušní mši svatou bude celebrovat a homilii pronese pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP, který přijal pozvání biskupa Jana Vokála. Bohoslužbě tak budou přítomni oba nástupci arcibiskupa Karla Otčenáška. Pro kardinála Dominika Duku OP to bude zároveň první liturgická událost v královéhradecké katedrále, jíž bude předsedat v kardinálské hodnosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou