Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 21/2012

Datum publikace23. 5. 2012, 16.51
TiskTisk

Zpravodajství přináší ohlédnutí za Dnem rodin, který slavili věřící na řadě míst v Česku - například ve znamení baroka či Bible.

Stranou zájmu nezůstaly svatojánské slavnosti, které navštívil kolínský arcibiskup, kardinál Joachim Meisner, velký ctitel tohoto našeho národního světce. Zahraniční rubrika informuje o síti poutních cest VIA NOVA, jejíž nejnovější úsek přivádí německy mluvící poutníky až do středních Čech. Tematická dvoustrana se věnuje biřmování. Jaký je pro něj ideální věk? Co to je křesťanská dospělost? A jak to bylo s touto svátostí v průběhu věků? Stránka odpovědí tentokrát přináší mj. rozhovor s Mons. Tomášem Holubem. Tématem jsou současné reformy i solidarita.

Redaktor kulturní rubriky navštívil knižní veletrh Svět knihy. Kardinálové Miloslav Vlk a Dominik Duka zde představili své vlastní tituly. Pravidelná rodinná příloha Doma se tentokrát věnuje těhotenství. Co čekat, když „čekáme“? Příloha nabízí abecedu těhotenství, článek o předporodních kurzech, rozhovor o stravě v těhotenství i po něm. Téma zakončuje fejeton Jak jsem chtěl být dobrým tátou.

Noviny uzavírá rozhovor s P. Patrickem Collinsem CM, irským katolickým knězem a jedním ze zakladatelů společenství Nové jaro, jehož cílem je nová evangelizace. Je autorem dvacítky knih a jezdí kázat po celém světě. Česko navštívil už třikrát.

Nedílnou součástí KT je i TV a rozhlasový program.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou