Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Přípravy na Světové setkání rodin v Miláně vrcholí

Datum publikace23. 5. 2012, 12.56
TiskTisk

V italském Miláně se dovršují přípravy na Světové setkání rodin. Koná se ve dnech 30. května až 3. června 2012 a vyvrcholí za účasti Benedikta XVI. Očekává se milion účastníků. Celkem 11 tisíc rodin v milánském regionu poskytne doma přístřeší 34 tisícům osob. O návštěvníky se postará pět tisíc dobrovolných pořadatelů.

Milán: Setkání se připravovalo tři roky a zúčastní se jej na 300 tisíc rodin z 90 zemí. Byla vybrána částka 50 tisíc euro, která umožní účast i těm méně majetným rodinám ze zahraničí.

Ve vatikánském tiskovém středisku byla představena studie nazvaná „Rodina zdroj společnosti“ vzniklá z podnětu Papežské rady pro rodinu, jejíž předseda kardinál Antonelli o ní řekl: „Jde o průzkum zakládající se na již existujících údajích, z nichž se snaží vytěžit nové, kladné i záporné poznatky o přínosu různých typologií soužití do společnosti. Především vychází jasně najevo, že stabilní rodiny s dvěma a více dětmi jsou šťastnější a společenštější, protože přinášejí společnosti větší prospěch.“ Na včerejší tiskové konferenci, která nastiňovala průběh Světového setkání rodin, promluvil i kardinál Scola, arcibiskup hostitelské diecéze: 'Tušíme, že artikulace církve na určitém území nemá mít ráz efektivnosti na způsob nějaké podnikatelské činnosti. Je třeba objevit její rodinný ráz. Křesťanství se v podstatě šiří jakožto příbuzenství těla a krve a svátostné společenství s Kristem. Církev se podobá ze všeho nejvíce právě rodině.“ Dodal, že město je na setkání připraveno a pořadatelé doufají, že bude hezky.

Součástí setkání rodin je i teologický kongres, na který se přihlásilo 6000 účastníků. Cílem je, aby rodiny posílily způsob, kterým žijí svou víru. Na kongresu promluví 104 řečníků z 27 zemí. Zhruba 900 mladých lidí se přihlásilo na druhý kongres, věnovaný právě mladým členům rodin.

V sobotu 2. června se plánuje setkání na milánském letišti Bresso, kde je očekávaná účast 300 000 lidí. Benedikt XVI. zde zodpoví pět otázek, které mu položí pět rodin.  Závěrečnou mši svatou, kterou bude celebrovat Svatý otec, by měl navštívit až milion účastníků. Benedikt XVI. poté poobědvá s pěti rodinami a přizve i některé z nejchudších milánských rodin.

 

V příloze naleznete program české skupiny poutníků na tomto setkání.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou