Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Iniciativa Jeden z nás podporuje v EU život od početí

Datum publikace24. 5. 2012, 12.38
TiskTisk

Evropská iniciativa Jeden z nás shromažďuje milion podpisů pro zahájení debaty o ochraně života v rámci EU. Evropské úřady žádost přijaly 11. května 2012, lhůta na odevzdání podpisů je jeden rok. 

Brusel: Evropská unie sice nemůže měnit legislativu členských států, může se ale zasadit o prosazení rovné důstojnosti  pro všechny lidské bytosti již od jejich početí.

Důraz na lidskou důstojnost lze aplikovat i při vědeckém výzkumu, podpoře rozvoje členských zemí či jejich zdravotních systémů. Komise biskupů při EU (COMECE) vyzývá v dopise občany členských zemí, aby svým podpisem podpořili iniciativu na obhajobu těch, kdo ještě nemají svůj hlas.  Podpisy totiž musí pocházet alespoň ze sedmi zemí EU. Lze předpokládat, že klíčovou roli v úspěchu iniciativy Jeden z nás budou hrát Hnutí pro život a jiné katolické organizace, proto biskupové doporučují  sbírat podpisy například na formulářích umístěných v kostele. Rovněž doporučují na iniciativu upozornit při májových pobožnostech.

Letošní rok přinesl více akcí na podporu nenarozeného života. Ve Vatikánu se konal Pochod pro život, od Kolosea až k Andělskému hradu, Den pro život v aule Pavla VI. či 25. ročník evropské soutěže na obhajobu života s rekordní účastí jednoho milionu studentů. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou