Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

KEFASFEST 2012 se blíží

Datum publikace25. 5. 2012, 10.32
TiskTisk

První ročník letního křesťanského hudebního festivalu Kefafest se bude konat pod záštitou brněnského biskupa Mons. Vojtěcha Cikrleho a starosty  města Karla Zalaby v přírodním areálu torza ženského kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích od 29. června do 1. července 2012. 

Brno/Dolní Kounice: Cílem křesťanského mezikulturního divadelně hudebního festivalu KÉFASFEST je zprostředkovat veřejnosti a  převážně mladým lidem kvalitní kulturní alternativu k současným hudebním a divadelním trendům. Festival má pomoci znovuobjevit  bohatství křesťanství, na kterém vyrostla kultura Evropy, a v různorodosti jednotlivých žánrů zároveň představit novou zkušenost při setkání s křesťanskou moderní kulturou. Kéfasfest má také zároveň ukázat, že lze hudební festival prožít bez alkoholu a drog a ve spolupráci s centrem primární prevence a drogových služeb se chce zařadit mezi festivaly s motem: „Stop drogám!“ V neposlední řadě se konání festivalu má do budoucna stát druhotně i ekonomickou podporou města Dolní Kounice a jedním z oživení ivančického mikroregionu. Festival Kéfasfest je mezikonfesní, to znamená, že chce být prostorem pro dialog mezi jednotlivými křesťanskými církvemi, které se budou společně podílet na programu.

Jako speciální host vystoupí na festivalu zpěvák Roman Dragoun, nový člen „Beatové síně slávy“ v kategorii osobnost.

Akci pořádá sdružení Petrov, jeho zaměstnanci a dobrovolníci. Další informace a program festivalu naleznete na webu www.kefasfest.cz.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou