Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Novinka pro pražskou Noc kostelů – iKostel

Datum publikace24. 5. 2012, 15.07
TiskTisk

K letošní Noci kostelů připravili v Praze novinku pro uživatele iPhonů a iPadů. Již od denšního dne je k dispozici program, který umožní jejich majitelům stáhnout si zdarma z webových stránek databázi, díky níž se budou moci v pátek 1. června 2012 orientovat na noční pouti bez tištěné brožury.

Praha: Výhody elektronických informací jsou zejména v jejich snadné dostupnosti, a to v mnohem větší bohatosti obsahu, než v podobě tištěné. U každého zúčastněného kostela je možné se jediným kliknutím nejen dostat k bližším informacím o historii kostela, ale rovněž k jeho aktuálnímu a plnému programu, který se do brožur z prostorových i časových důvodů nemohl dostat.

Program dále nabízí rychlou a poměrně přesnou možnost přesunu k dalšímu vybranému kostelu, a to zobrazením časové i prostorové vzdálenosti.  Pro nalezení konkrétního kostela je implementováno fulltextové vyhledávání, přičemž stačí zadat část názvu kostela, ulici či název obce, a aplikace požadované výrazy nalezne.

Pro možnost využívání této služby je potřebné do svých přístrojů nainstalovat prostřednictvím elektronického obchodu Apple Store potřebnou databázi, která je již hotova.

Pilotní program Noc kostelů pro iPhone je součástí většího programu iKostel, který obsahuje seznam všech kostelů, kapliček, modliteben a sborů na území pražské arcidiecéze. Právě na webové stránce www.ikostel.cz je možné si stáhnout potřebný program, a pak se vydat v pátek 1. června 2012 s iPhonem v ruce právě na ta sakrální místa, která vás zaujmou anebo které byste rádi poznali. Zatím na území pražské arcidiecéze; v průběhu roku se ale seznam takto zpracovaných míst bude dále zvětšovat.

Pro ty, kdo iPhone ani iPad nevlastní, byla vydána brožura s programem téměř všech kostelů, které se v pražské arcidiecézi do akce zapojily. Brožura, která bude k dispozici v kostelech od této neděle, obsahuje také mapy pro snadnou orientaci na noční cestě po otevřených kostelech a modlitebnách. Více na www.ikostel.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou