Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Při rodinném odpoledni na Floře se děti dobře bavily

Datum publikace25. 5. 2012, 16.30
TiskTisk

„Ne, ne, ne, nechci,“ vzlykalo dítě na zábavném odpoledni pro rodiny na olomouckém Výstavišti Flora, „já ještě nechci domů…“ Křesťané z Olomoucka, Arcidiecézní charita Olomouc, Charita Olomouc a Maltézská pomoc toto tradiční odpoledne pořádali v neděli 20. května 2012, letos s tématem „Pomáhejte s námi“. Se svou aktivitou se zapojilo také Centrum pro rodinu Arcibiskupství olomouckého.

Olomouc: Poté, co při této akci ve dvou uplynulých letech pršelo, letos počasí přálo a odpoledne se opravdu vydařilo. Vstupními branami prošlo 650 dětí se svými rodiči, nebo prarodiči. Děti soutěžily na osmi stanovištích, které představovaly události ze života Ježíše Krista, pomáhajícího potřebným. Mohly spustit ochrnutého střechou domu, na jezerním ostrůvku, který představoval Haiti, se naučit chytat ryby, překonat zeď a navštívit vězněného či potkat sv. Anežku Českou.

Na každém stanovišti byli pracovníci charity z různých služeb, které ve jménu Ježíše Krista pomáhají dnes. Tak se i dospělí mohli setkat s pracovníky pečovatelské a ošetřovatelské služby, získat informace o tom, kde pomohou dostat se z dluhové pasti, apod. V pavilonu G mohly děti malovat, zdobit perníková srdíčka a dospělí si prohlédnout panely s přehledem služeb a pomoci, poskytovanými arcidiecézní i městskou Charitou.

Mimo to se přítomní těšili z prolézání lanových překážek, malování, tanečního vystoupení kroužku z komunitního centra Střediska Khamoro, pěveckého programu v podání vokální skupiny Misty z Velké Bystřice, návštěvy Bezbariérové tréninkové kavárny či mohli vidět krátké video filmy zachycující různé aktivity Charity Olomouc. Na profesionálně zpracované prezentaci mohli shlédnout řadu fotografií tříkrálových koledníků z celé Arcidiecéze olomoucké. K večeru chodily po výstavišti Flora stovky dětí s královskými korunami, které dostaly poté, co přes překážky přinesly Ježíškovi drobný dárek, jenž obdržely při startu. Mořické centrum mládeže podalo žádost o dotaci 20 tisíc korun na Olomoucký kraj. Doufáme, že jako každoročně bude i letos této žádosti vyhověno.

Vstup byl zdarma, protože všichni se do odpoledne zapojili dobrovolně. Byli to věřící z různých farností olomouckého děkanátu, pracovníci a dobrovolníci výše zmíněných institucí včetně moderátorky Rádia Haná, která celé odpoledne doprovázela. Na její otázku, co si myslí o rodině, odpověděl v závěru odpoledne olomoucký arcibiskup Jan Graubner to, že rodina je základ společnosti a nezbytná pro budoucnost.

Všem zúčastněným patří vřelý dík a rodinám pozvání na Výstaviště Flora Olomouc na jednu z květnových nedělí 2013.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou