Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katolické gymnázium Třebíč: Jízdní kola pro děti v Africe

Datum publikace28. 5. 2012, 14.23
TiskTisk

Katolické gymnázium v Třebíči se zapojilo do projektu Kola pro Afriku. Akce proběhne ve dnech 4. až 6. června 2012.

Třebíč: Studenti kvinty Katolického gymnázia v Třebíči budou ve dnech 4., 5. a 6. června 2012 od 8.00 do 12.00 hodin a  od 13.00 do 17.00 hodin na recepci u hlavního vchodu do gymnázia připraveni přijímat nepotřebná jízní kola.  Každý, kdo se rozhodne darovat jakékoliv - i rozbité - jízdní kolo, pomůže tak dětem v Africe. Ty je budou využívat jako dopravní prostředek do školy. „Zároveň budou studenti ve dnech odběru vybírat finanční příspěvky do kasičky. Tyto peníze půjdou na pokrytí nákladů spojených s přepravou kol do Gambie. Převoz vychází zhruba na dvě stě korun na kolo a při jednom převozu se může převézt pět set kol,“ popisuje Daniele Budějovská z Katolického gymnázia a dodává, že kola mohou být i rozbitá, protože se z nich použijí části jako náhradní díly na opravu jiných kol.

Na Vysočině jsou ještě sběrná místa pro kola v Náměšti nad Oslavou a v Moravských Budějovicích.

Více informací naleznete na webu www.kolaproafriku.cz

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou