Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Odpustky pro věřící u příležitosti VII. Světového setkání rodin

Datum publikace28. 5. 2012, 15.57
TiskTisk

U příležitosti VII. světového setkání rodin, které se bude konat v Miláně od 30. května do 3. června 2012, uděluje Svatý otec Benedikt XVI. věřícím plnomocné odpustky s cílem, aby se věnovali posvěcování rodiny a následovali příklad svaté Rodiny. 

Plnomocné odpustky mohou získat věřící  za obvyklých podmínek (svátostná zpověď, přijetí eucharistie a modlitba na úmysl Svatého otce), pokud se zúčastní některé bohoslužby během Světového setkání rodin či jeho slavnostního zakončení.

Věřící, kteří se této události nebudou moci zúčastnit, mohou dosáhnout plnomocných odpustků za stejných podmínek, pokud se v duchovním spojení s věřícími přítomnými v Miláně v rodině pomodlí „Otče náš“, „Věřím v Boha“ a další modlitby na úmysl posvěcování rodiny a to především tehdy, když budou slova Svatého otce přenášena rozhlasem a televizí.

Částečné odpustky budou věřícím udělěny pokaždé, když se budou v uvedené době modlit za blaho rodin.

Text celého dekretu je v příloze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou