Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dárcovské SMS pro Velehrad pomáhají, kde je třeba

Datum publikace30. 5. 2012, 13.55
TiskTisk

Dny lidí dobré vůle každoročně pomáhají neziskovým organizacím zlepšit a rozšířit jejich prospěšnou činnost. Třináctý ročník sbírky, která začíná 1. června 2012, pomůže zajistit prostřednictvím dárcovských SMS na konto Velehrad potřebné finanční prostředky, které budou následně rozděleny rovným dílem mezi čtyři projekty.

Cyrilometodějská církevní škola Brno

Škola letos oslaví 20. výročí. Je otevřená všem dětem bez rozdílu vyznání, výchovu však zakládá na křesťanských hodnotách a podporuje inkluzivní vzdělávání, tedy zařazení všech dětí do běžné školy bez ohledu na jejich předpoklady či postižení. Výtěžek z velehradské sbírky škola použije na vzdělávání v oblasti cizích jazyků. „Naší škole chybí kvalitní jazyková učebna. Neměla by sloužit jenom žákům, ale i rodičům a prarodičům, kterým chceme od příštího roku nabídnout možnost vzdělávat se v cizích jazycích společně se svými dětmi,“ uvedla ředitelka Pavlína Vojtěchová. Kvalitní výuka cizích jazyků je jednou z priorit Cyrilometodějské církevní školy, stejně jako neustálé prohlubování spolupráce s rodiči.

Centrum pro rodinný život Olomouc

Jedná se o nevládní neziskovou organizaci, která se věnuje aktivitám zaměřeným na podporu rodin a rodinného života. Mezi aktivity patří i kurzy přípravy na manželství. „K přednášeným tématům patří komunikace mezi partnery, řešení problémů ve vztazích, důležitost odpuštění i společně prožívaného času, přirozené rozdíly mezi mužem a ženou, sexualita a rodičovství a manželský slib,“ přiblížil zaměření kurzu vedoucí centra Josef Záboj. Přednášejícím jsou zkušené manželské páry, které samy procházejí přirozeným vývojem vztahu a zrají v lásce.

Občanské sdružení ONŽ – pomoc a poradenství pro ženy a dívky

Sdružení nabízí pomoc a podporu ženám, dívkám i rodinám v obtížných situacích souvisejících s těhotenstvím, mateřstvím, rodičovstvím a vztahovými problémy. „Již 21 let působíme v sociální oblasti a pomáháme zejména ženám v tísni. Rádi bychom v této činnosti pokračovali, přes naši snahu je však stále obtížnější zajistit pokrytí nákladů naší činnosti,“ přiblížila využití výtěžku Sylvie Feglerová, regionální ředitelka poraden. Cílem sdružení je poskytnout ženám v tíživých životních etapách příznivé prostředí, podporu a bezpečný prostor.

Nadační fond ADIUVARE

Adiuvare znamená latinsky „pomáhat“ nebo „podporovat“, a právě to je i smyslem nadačního fondu – pomáhat těm, kterým vnější podmínky brání v dosažení stanovených cílů. Nadační fond ADIUVARE, který založil olomoucký arcibiskup Jan Graubner, přispívá k rozvoji duchovních a mravních hodnot při výchově mládeže, k modernizaci výchovně vzdělávacího procesu, k motivaci studentů pro odborné studium a rozvoj dovedností a v neposlední řadě také k získání vzdělání studentů z početných a sociálně slabších rodin.

 

Podpořit činnost všech čtyř organizací lze už od 1. června, a to zasláním tzv. dárcovské SMS zprávy z mobilního telefonu. Stačí odeslat textovou zprávu ve tvaru „DMS VELEHRAD“ na číslo 87 777, které je společné pro všechny mobilní operátory. Cena jedné DMS je 30 korun a z této částky poputuje na podporu uvedených projektů 27 korun.

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou