Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 22/2012

Datum publikace30. 5. 2012, 15.30
TiskTisk

Premiér Petr Nečas se zúčastnil spolu s představiteli české a moravské církve ve Vatikánu zahájení přípravy na cyrilometodějské jubileum, které připadá už na příští rok. Šéfa české exekutivy přijal papež Benedikt XVI. při soukromé audienci.

Domácí a zahraniční zpravodajství si všímá příprav na Noc kostelů v Čechách, na Moravě, ve Slezsku i u našich sousedů.

Tematická dvoustrana se věnuje ateismu. „V ateismu je vždycky kus osobního zklamání,“ říká v rozsáhlém rozhovoru na toto téma filozof Jan Sokol. Téma si všímá i kořenů pověstného českého bezvěrectví.

Kulturní rubrika informuje o filmu o věrozvěstech. Má připomenout příchod sv. Cyrila a Metoděje na Moravu a v těchto dnech se točí první záběry v Turecku.

Speciální příloha je věnována sv. Zdislavě a snaze obyvatel její rodné obce – Křižanova – vybudovat památník této patronky rodin.

Příloha Perspektivy (perem historika Jaroslava Šebka) představuje tři pozoruhodné kardinálské osudy v komunistickém Československu. Dalším zajímavým textem jsou vzpomínky Jana Koblasy na úpravu interiéru jedovnického kostela, která patří k nejzdařilejším sakrálním realizacím u nás.

Noviny uzavírá rozhovor s P. Janem Zemánkem. „Díky kriminálu jsem poznal, co je to život,“ říká v něm bývalý politický vězeň komunistického režimu a jeden z posledních pamětníků Akce K.

Nedílnou součástí KT je i TV a rozhlasový program prezentující vysílání zvláště televize Noe a Radia Proglas.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který najdete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou